Agricultura, Alimentaria, Piscaria et Zootechnica

Wydanie 269(9) 2009

Oryginalne prace twórcze

Ocena sposobu żywienia kobiet w okresie menopauzalnym - zdrowych i z leczoną osteoporozą 

Zuzanna Goluch-Koniuszy, Magdalena Radziszewska, Sylwia Dęga

Wpływ metod konwencjonalnych i ekologicznych uprawy pszenżyta na wartość wypiekową mąki jakość pieczywa 

Marek Wianecki, Sławomir Stankowski, Grzegorz Tokarczyk, Robert Iwański

Porównanie wzrostu i plonowania truskawki odmiany "Aga" uprawianej w glebie zasobnej, nawożonej nawozami o zróżnicowanym składzie chemicznym 

Ireneusz Ochmian, Józef Grajkowski, Joanna Popiel, Roman Strzelecki, Krystyna Ostrowska

Wstępna ocena spożycia błonnika pokarmowego przez uczennice szkół średnich w Szczecinie 

Teresa Seidler, Mariusz Mierzwa, Magdalena Woźniak, Magdalena Ilczuk, Monika Marchlik, Danuta Masternak, Karolina Misiarz