Agricultura, Alimentaria, Piscaria et Zootechnica

Wydanie 272(11) 2009

Oryginalne prace twórcze

Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego 

Kazimierz Bobko, Roman Petryshak, Izabela Jaskowska, Wioletta Biel

Wpływ dodatku cukru i soli kuchennej na barwę przecieru marchwiowego podczas sterylizacji 

Robert Iwański, Sylwia Przybylska, Grzegorz Tokarczyk

Wpływ dodatku marchwi na barwę rozdrobnionego mięsa z płoci 

Robert Iwański, Sylwia Przybylska, Grzegorz Tokarczyk

Wpływ powietrza i dodatku soli metali na zmiany barwy przecieru pomidorowego podczas sterylizacji 

Robert Iwański, Sylwia Przybylska, Grzegorz Tokarczyk

Dynamika procesu marynowania mięsa rozmrożonych śledzi bałtyckich i atlantyckich 

Mariusz Szymczak, Edward Kołakowski, Grzegorz Tokarczyk